Wat is coaching?

Wil jij iets veranderen in jouw leven?

Wil jij iets veranderen in jouw leven en durf je niet? Wil jij jezelf bevrijden uit een zelf gecreëerde dwangbuis? Word je ergens door belemmerd? Bestaat jouw leven uit een strijd? Houdt iets je tegen? Ben je vastgeroest in een patroon? Ervaar je stress, Kun je je moeilijk focussen? Wil je je (verborgen) talenten opsporen? Je focus verbreden? Heb je faalangst of een andere angst? Wordt je steeds bevestigd in je eigen overtuiging? Dan kan coaching jouw helpen.

Coaching wil zeggen dat je zelf met mijn hulp oplossingen vindt die bij jouw passen. Jij bepaald ook zelf waar we aan gaan werken. Het doel is dat je weer op eigen kracht en met een brede glimlach door het leven kunt. Als coach begeleid ik je op je zoektocht door goed naar je te luisteren, met je mee te denken, te spiegelen, eerlijke feedback te geven, je uit te dagen en aan te moedigen. Als coach begeleidt ik je in keuzes, mogelijkheden en strategieën. Ik help je met het zetten van de juiste doelen in je leven die jij nodig hebt en geef je tools mee om je eigen valkuilen te leren herkennen. Ik help je te zien wat jij niet ziet, te horen wat jij niet hoort zodat je datgene kunt zijn waarvan je altijd al geweten hebt dat jij dat was. Als coach loop ik een stukje in liefde en respect met je mee totdat je weer zelfstandig verder kunt.

Door coaching kun je jouw (verborgen) talenten ontdekken en vervolgens tot ontwikkeling brengen. Coaching is een resultaatgerichte vorm van begeleiding om ongenoegens of zaken die jouw belemmeren op te sporen en op te lossen met als doel een beter resultaat voor jezelf en/of in je werk. Je zult ontdekken dat de bron voor positieve verandering in jezelf zit door te durven kijken naar wat er werkelijk is en je te focussen in wat je wel kunt of wel wilt en op het heden.

Ik ga samen met jou kijken waarin je belemmerd wordt, waar je overtuiging of blokkade ligt, wat je werkelijk wilt en wat jij daarvoor nodig hebt. Op een respectvolle wijze word je soms geconfronteerd met wat je werkelijk zegt en op je blinde vlekken. Het doel hiervan is dat jij jezelf nog beter leert kennen en op deze manier bij de antwoorden op je eigen vraagstukken kunt komen. Invloed heb je, hoe dan ook. Maar hoe stuur je je invloed, zodat je je doelen bereikt. Dat is de hamvraag.

Ik help je er graag mee aan de hand van drie simpele vragen:
1. Wat ervaar ik
2. Wat wil ik
3. Wat doe ik

Durf jij het conflict, de strijd aan te gaan met jezelf, en te gaan voor de overwinning?

Als coach zal ik je de oplossing(en) niet op een presenteerblaadje aandragen maar leer je vanuit een andere invalshoek naar je situatie(s) te kijken en/of ermee om te gaan. Ik help je te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Ik stimuleer je een toekomst voor te stellen waarin het probleem is opgelost. Ik help je met het doorbreken van je patronen en overtuigingen en kijk over je schouders mee. Samen gaan we jou wensen om te zetten in werkelijkheid zodat jij gaat doen wat je werkelijk wilt.

Het doel is weer leren te ontdekken wie jij bent, wat je kan, wat je wilt en dat je doet waar jij blij van wordt. Ik neem je mee op een ontdekkingstocht naar je natuurlijke zelf en zal er onderweg voor zorgen dat je je reisdoel niet uit het oog verliest. Hoe mooi zou het zijn om te doen wat je werkelijk wilt! Jij en jouw verhaal staan steeds centraal.

Mensen kunnen heel goed vertellen wat er niet goed gaat en te kijken naar wat ze niet kunnen of hebben. Bij coaching kijken we naar wat er wel goed gaat en wat je wel kunt en hebt. Hier liggen je kansen en mogelijkheden en zie je jouw verborgen talenten. De grootste groei en ontwikkeling die je jezelf kunt geven is; het durven verlaten van je comfortzone. Je bent wat je denkt!

Geloof in je dromen, hou vol bij tegenslag, succes komt altijd na de strijd!
Een coachtraject kan je het volgende opleveren:
 • Je wordt je bewust van je eigen gedrag en de effecten op jezelf en anderen
 • Je vergroot je persoonlijke effectiviteit door belemmeringen weg te nemen
 • Je krijgt nieuw gewenst gedrag en maakt dat tot een gewoonte
 • Je krijgt meer plezier in je leven en in je werkzaamheden
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen en eigenwaarden
 • Het wordt makkelijker om keuzes te maken
 • Je leert je te focussen in wat je wel wilt
 • Je leert te doen wat je denkt of wilt
 • Je leert zelfreflectie toe te passen
 • Je krijgt inzicht in je kwaliteiten
 • Je krijgt inzicht in je situatie
 • Je krijgt meer zelfsturing
 • Je krijgt innerlijke rust
 • Overwinning
In de malle molen van het leven, draait een ieder zijn eigen rondje mee”