Specialisaties

Afhankelijk van de persoon en hulpvraag maak ik gebruik van verschillende krachtige methodieken zoals:

MatriXcoaching

MatriXcoaching is een zeer snelle en effectieve manier om leer – gedrag – angst(en) – trauma’s en/of fobieën – sociaal – mentale en/of emotionele problemen – belemmeringen – blokkades – negatieve herinneringen van situaties en/of negatieve toekomstbeelden – psychosomatische klachten zonder medische verklaring – chaos in je hoofd of gebrek aan zelfvertrouwen aan te pakken.
Faalangstreductie Afhankelijk van de vorm van faalangst (sociaal, motorisch of cognitief) zet ik een methodiek in die bij jou past.

Faalangstreductie

Faalangst kan voorkomen in vele dagelijkse dingen zoals werk, school, leerproblemen, sport of emotionele problemen. Het effect van faalangst kan zijn dat je blokkeert of onder je niveau presteert.
Het lijkt dan wel alsof je denken wordt uitgeschakeld! Je kunt er flink last van hebben, zelfs ‘zo erg’ dat je daardoor niet meer kunt functioneren of helder kunt denken. Faalangst kan je een ziek gevoel geven of kan zelfs een burn-out veroorzaken. Afhankelijk van de vorm van faalangst (sociaal, motorisch of cognitief) zet ik een methodiek in die bij jou past.

Rationeel-Emotieve-Therapie

Rationeel-Emotieve-Therapie In RET spoor je de voor jou kenmerkende foutieve en niet-functionele gedachtepatronen en overtuigingen op, kijk je welke emotionele lading daarmee verbonden is (bijvoorbeeld de angst dat ze je niet aardig vinden of angst om een presentatie te geven) en stel je jezelf de vraag of je overtuigingen waar zijn. Op basis van de verworven inzichten stel je je denkpatronen zodanig bij en pas je je emotionele reactiepatronen zodanig aan dat je de werkelijkheid zoals ze is beter ziet en je binnen die werkelijkheid makkelijker functioneert. RET is een krachtige methodiek is die je helpt inzicht te verwerven in denken, voelen en doen. Je kunt makkelijker verantwoording nemen voor wat je doet en je leert te denken in mogelijkheden.

Transactionele – Analyse

Transactionele-Analyse is een theorie over persoonlijkheid, communicatie en verandering waarmee je je zelfbewustzijn en zelfinzicht kunt vergroten. Het is een manier om naar de verschillende delen van je persoonlijkheid (ego-toestanden) te kijken. Transactionele-Analyse laat je zien hoe je je persoonlijkheid hebt gevormd en waarom je doet wat je doet. TA geeft jou inzicht welke gedragspatronen je steeds innerlijk blijft herhalen en maakt ook duidelijk welke patronen in je communicatie spelen. Transactionele-Analyse is makkelijk te begrijpen en direct toe te passen in je communicatie, de manier waarop je werkt en in je omgang met mensen. Met behulp van de TA kun je begrijpen waarom je steeds in dezelfde valkuil stapt en hoe je daaruit kunt blijven. Transactionele-Analyse is een prachtig instrument, het geeft je inzicht in je eigen persoonlijke ontwikkeling en in je eigen gedrag. Wanneer je begrijpt hoe dit systeem in elkaar zit kun je ook het gedrag van anderen beter begrijpen.

ZZP Zorg & Welzijn

Naast mijn eigen praktijk werk ik als zzp-er in de zorg. Ik vind het een meerwaarde om affiniteit te houden met de zorgsector zodat ik steeds weet wat er veranderd en wat er speelt in de zorg.